UNIBANK

  •  
  •  

La Bursa de Valori a Moldovei a fost efectuată tranzacţia de vînzare a pachetului de 100% de acţiuni a BC “UNIBANK” S.A.

Data: 
20 August, 2012 - 15:46

La data de 17 august 2012 la Bursa de Valori a Moldovei a fost efectuată tranzacţia de vînzare a pachetului de 100% de acţiuni a BC “UNIBANK” S.A. de către Fondul de investiţii austriac “VCP Capital Partners Unternehmensberatungs AG”.
Suma tranzacţiei a constituit 231,1 mln. lei. Tranzacţia a fost efectuată prin intermediul pieţei organizate in conformitate cu legislaţia în vigoare.
Noii acţionari ai băncii vor intra în drepturile sale după finisarea tuturor procedurilor juridice. În componenţa acţionariatului băncii sunt rezidenţi şi nerezidenţi ai Republicii Moldova, persoane fizice şi juridice. Nici unul din acţionari nu dispune de o cotă substanţială în capitalul băncii.
Acţionari vor continua strategia activităţii băncii pentru anul curent, iar pentru viitor, planifică dezvoltarea substanţială a acesteia in toate domeniile de activitate.
Informaţie: BC “UNIBANK” S.А. activează pe piaţa Republicii Moldova din 1993, are 5 filiale şi 33 agenţii. La data de 1 august anul 2012 activele Băncii au constituit 1 323,69 mln.lei, venitul net 17 mln.lei.