Президент КБ "UNIBANK" А.О. провел пресс-конференцию

Дата: 
19 Декабрь, 2012 - 10:24

La 18 octombrie, 2012, ora 13:00 Presedintele Bancii Comerciale UNIBANK S.A. a dat o conferinta de presa in cadrul careia a facut citeva totalizari privind activitatea bancii pe care o conduce in 2012, dar si unele particularitati ale planurilor de dezvoltare in 2013.

Astfel, BC UNIBANK S.A. in 2012 a trecut prin citeva evenimente mari. Primul, si cel mai important este faptul, ca in luna august a avut loc vinzarea pachetului de 100% de actiuni, care a trecut din proprietatea Vienna Capital Partners catre 21 de actionari minori, printre care se numara cum rezidenti, asa si nerezidenti; cum persoane fizice, asa si juridice.

Al doilea eveniment este organizarea unei emisii de actiuni, care a permis bancii sa se conforme normelor fata de capital impuse de catre BNM incepind cu 1 ianuarie, 2013. Acest fapt demonstreaza intentia noilor actionari in a dezvolta banca si ai asigura o crestere dinamica si in continuare.

Un alt aspect important este faptul, ca incepind anul 2012 cu un volum a activelor in valoare de 615 mil lei, catre luna decembrie, 2012 banca a atins un nivel a activelor de peste 1.65 mlrd lei, ce denota o crestere de mai mult de 2,5 ori. Aceasta caracterizeaza dezvoltarea bancii ca una dinamica, orientata spre explorarea oportunitatilor pietii.

Vorbind de anul 2013, in afara de planurile ambitioase de dezvoltarea pe care le-a formulat managementul bancii, poate fi mentionat faptul, ca la 19 ianuarie, 2013 se implinesc 20 de ani de la formarea bancii. Cu aceasta ocazie, managementul bancii a luat decizia de a-l petrece sub egida “20 de ani, 20 de fapte bune”, organizand mai multe manifestari cu caracter social. Printre ele se numara urmatoarele. La 24 decembrie vor fi organizate concerte consacrate Anului Nou pentru copii din scolile-internat si casele de copii. Cu aceasta ocazie pentru copii vor fi pregatite cadouri. La data de 29 decembrie va fi organziat un concert de binefacere cu participarea artistilor autohtoni in incinta Filarmonicii Nationale pentru batrini si pensionari.

Pe parcursul anului banca preconizeaza sa organizeze o serie de evenimete cultural-artistice, cum ar fi: festival de film de scurt metraj, cistigatorii caruia vor putea merge la festivalul din Cann; concurs de fotografie, cistigatorul careia va primi un set performant de fotografie; expozitie cu concurs a tinerilor pictori, cistigatorul careia va avea posibilitate sa mearga pentru 3 zile la Paris pentru a vizita Muzeul Louvre; concursul tinerilor sculptori, cistigatorul caruia va primi un premiu in valoare de 30 mii lei; concerte pentru locuitorii diferitor localitati si multe altele- in numar de 20.
Contam ca mass media va fi alaturi de noi in cadrul acestor evenimente in calitate de parteneri informationali pentru a reflecta pe larg evenimente care vor avea loc in 2013 cu suportul nemijlocit a BC UNIBANK.

Centrul de Presa a BC UNIBANK S.A.