UNIBANK

  •  
  •  

КБ "UNIBANK" А.О. совместно с Национальной Конфедерацией Профсоюзов Молдовы запускают проект "SINDICARD"

Дата: 
9 Октябрь, 2012 - 17:01

In luna noiembrie, 2012 vor fi eliberate primele cartele unice electronice ale membrilor de sindicat. În cadrul unei conferinţe de presă de marţi, 9 octombrie, conducerea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) şi cea a băncii comerciale “Unibank” au anunţat despre demararea etapei de realizare a cartelei electronice “SINDICARD”.

Realizarea şi lansarea cartelei unice electronice a membrului de sindicat este parte a programului de dezvoltare a sindicatelor, adoptat la Congresul II al CNSM şi reprezintă o nouă etapă în modernizarea mişcării sindicale din ţară.

Proiectul “SINDICARD” va fi creat de CNSM în colaborare cu banca comercială “Unibank”, care va emite cartela.

Cartela electronică va avea funcţie triplă. Pe lângă faptul că în acest mod beneficiarul îşi va legitima apartenenţa la sindicat, aceasta va servi drept card de debit, dar şi de reduceri la un şir de produse şi servicii prestate de către partenerii CNSM.

Astfel, membrul de sindicat va avea o serie de facilităţi la achitarea costurilor pentru consultaţii juridice, reduceri la servicii balneoclimaterice, investigaţii medicale, comunicaţii, benzinării, supermarkete, farmacii şi la alte servicii.

Cartela se va elibera în baza plăţii cotizaţiei de membru şi va avea o valabilitate de cinci ani, aceasta putându-se reînnoi la expirarea perioadei de valabilitate.

Preşedintele CNSM, Oleg Budza, a opinat că cartela va fi un produs inovaţional, care va fi deosebit de util şi comod în viaţa de zi cu zi a membrilor de sindicat.

“Proiectul pilot întenţionăm să-l lansăm în Chişinău, prin realizarea şi emiterea a 20 mii de carduri. Reducerile vor fi intre 3% si 30%, pentru cei care plătesc cotizaţii la sindicate acesteafiind semnificative. Practica cu cardurile de reducere pentru membrii sindicatelor este una internaţională şi e bine să fie implementată şi în Republica Moldova, mai ales că costurile acestora nu ar fi prea mari”, a precizat liderul sindical.

În perspectivă, CNSM îşi propune să sporească numărul beneficiarilor şi spectrul de servicii acordate prin intermediul cartelei electronice, sporind şi numărul de parteneri.

CNSM este unicul centru sindical inter-ramural, care întruneşte circa 500 mii de membri din 29 de organizaţii sindicale ramurale naţionale. Din februarie 2010 CNSM a devenit membru al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC), care întruneşte în rândurile sale 311 centre sindicale naţionale din 155 de ţări şi regiuni cu numărul total de 175 milioane de membri.