Impresiile primului deţinător de card PayPass

Data: 
11 Iunie, 2015 - 15:45

 

Cardurile contactless au apărut pentru prima dată în Moldova la finele anului 2013, datorită UNIBANK.
 
Tehnologia inovaţională a fost implementată pentru rezolvarea unor sarcini importante cum sunt: a îmbunătăţi calitatea de deservire în punctele comerciale, a micşora rândurile la casierii şi, desigur, a oferi clienţilor mai mult confort şi economie de timp.
 
Primii deţinători de carduri contactles au devenit clienţii noştri. Suntem bucuroşi că ei utilizează aceste carduri până în prezent şi că numărul lor creşte.
 
“Beneficiam deja de carduri bancare obişnuite şi motivarea de a deschide un PayPass a fost una din curiozitate, pentru a mă convinge cum lucrează acest card inovativ” – a menţionat Diana Grozav - primul deţinător de carduri PayPass din Moldova. „Astăzi deja şi operatorii ştiu despre cardurile PayPass şi sunt gata să primească achitarea prin acest card”. Printre avantajele cardului Diana a menţionat: „Dacă cu cardul obişnuit tranzacţia se efectuează în 15-20 secunde, atunci cu PayPass aceasta va fi doar 5 secunde. Pentru sume mici nu este nevoie să introducem Pin-codul. De asemenea este important să menţionăm că cu PayPass este mai sigur, deoarece cardul rămâne la noi şi nu trebuie să-l oferim casierului”. Interviul detaliat îl puteţi vizualiza aici.
 
Datorită implementării tehnologiei contactles deja mii de locuitori ai Moldovei achită cumpărăturile cu o singură atingere a cardului de Pos-terminal. Astfel achitarea durează doar câteva secunde. Cardul contactles este de asemenea dotat cu cip şi bandă magnetică, ceea ce permite achitarea cumpărăturilor pretutindeni unde se acceptă cardurile bancare, chiar şi la terminale de tip vechi.
 
Astăzi UNIBANK este unica bancă ce oferă carduri contactles ale ambelor sisteme de plată MasterCard şi Visa.
 
Puteţi comanda un card MasterCard PayPass sau Visa Paywave pe site-le www.paypass.md sau pe www.paywave.md