Concert de caritate pentru susţinerea persoanelor ce suferă de “boala fluturelui”

Data: 
15 Decembrie, 2014 - 14:49
 
La Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” a avut loc un concert de caritate scopul căruia a fost acordarea unui sprijin persoanelor care suferă de maladia genetică, cunoscută în popor sub denumirea de „boala fluturelui”. Aceasta boală genetică este rar întâlnită, persoanele care suferă de acest sindrom au pielea foarte fragilă ce poate fi traumată la cea mai mică atingere.
 
Evenimentul a durat aproximativ trei ore. La el au evoluat interpreţii: Adrian Ursu, Tatiana Heghea, Vitalie Dani, Dana Marchitan, Mariana Şura, Victoria Lungu, Cătălina Rusu, Rodica Ciobanu, Ghenadie Negru şi alţii.
 
Fiecare persoană care suferă de această maladie a primit din partea BC “UNIBANK” S.A. carduri bancare cu mijloace băneşti pe ele.
 
„Ei sunt oameni curajoşi, care înfruntă zilnic boala. Oamenii aceştia au zilnic trebuinţă de îngrijire specială, dar şi de medicamente. Iată de ce am decis că, pur şi simplu, avem obligaţia de a-i ajuta. Fie ca acest cadou în preajma sărbătorilor de iarnă să le redea zâmbetele, or tocmai aceasta a fost deviza concertului”, - Şefa Direcţiei marketing din cadrul BC “UNIBANK” S.A., Alexandra Sidorenco.
 
Evenimentul a fost organizat de către Eugen Brad, de 31 de ani, ce suferă de această maladie. În anul 2011 el a înfiinţat Asociaţia „Debra Moldova” pentru susţinerea persoanelor care suferă de „boala fluturelui”
 
„Vreau să le mulţumesc tuturor spectatorilor pentru că au fost receptivi şi au umplut sala, precum şi partenerilor şi tuturor celor care ne-au susţinut în această seară, făcând posibilă această mare realizare. Împreună am realizat această serată minunată” – a spus Eugen Brad.