Primul seminar educaţional de la UNIBANK în cadrul proiectului Edufin

Data: 
17 Iulie, 2014 - 09:42
Proiectul Edufin, elaborat la iniţiativa BC “UNIBANK” S.A. este de a învăţa cum corect să gestionezi mijloacele financiare, să duci o evidenţă a veniturilor şi cheltuielilor, să înţelegi ce sunt instrumentele financiare, de asemenea cum să te protejezi de situaţii neprevăzute.
 
Participanţi ai primul seminar de educaţie financiară au fost bibliotecarii din diferite raioane ale Moldovei.
 
În incinta bibliotecii municipale „B. P. Haşdeu” au fost prezenţi reprezentanţi din peste 30 biblioteci.
 
Organizarea seminarului de educaţie financiară pentru angajaţii din sfera socială este o sarcină distinctă pentru proiectul Edufin.
 
Spre exemplu, vizitatorii în biblioteci obţin soluţii la multe întrebări tematice şi metodologice. UNIBANK speră că în viitorul apropiat bibliotecile vor deveni centru cu drepturi deplin de dezvoltare pentru locuitorii din regiuni, inclusiv şi în domeniul financiar.
 
„Banca noastră a decis să ridice gradul de educaţie financiară printre populaţia Republicii Moldova. Cu acest scop a fost lansat site-ul www.edufin.md. De asemenea s-a luat decizia despre petrecerea seminarelor informaţionale pentru bibliotecari. În total vor fi organizate trei traninguri, la care se va discuta despre istoria apariţiei banilor şi a băncilor, ce este un credit şi ce este un depozit. În aşa fel dorim să ridicăm cultura gestionării mijloacelor băneşti” – a menţionat Sergiu Statii.
 
Bibliotecarii invitaţi la seminar au rămaşi mulţumiţi de seminar, care după părerea lor a fost unul foarte interesant, dar şi foarte util în viaţa de zi cu zi.
 
Angajata bibliotecii „D. Cantemir” Aliona Manciu a menţionat că „seminarul ne va ajuta să gestionăm corect mijloacele băneşti, cum să câştigăm banii şi cum să-i cheltuim corect. Despre toate acestea noi vom povesti vizitatorilor noştri. Vocaţia unui bibliotecar este comunicarea cu oamenii atât cu copiii, cât şi cu maturii. Şi pentru a explica unui copil ce sunt banii şi care este rolul lor trebuie organizate astfel de seminare”.
 
Seminarul a fost organizat în cadrul programului „Novoteca”, scopul căruia este modernizarea bibliotecilor din Moldova. Programul este finanţat de către fondaţia americană „Bill & Melinda Gates”.
 
„Este un seminar binevenit pentru noi conducătorii de biblioteci, care ulterior vor împărtăşi cunoştinţele cu alţi oameni. Desigur dispunem de multe cunoştinţe despre această tema, dar ele trebuie revăzute cu comentarii suplimentare ale specialiştilor. De aceea aceste seminare sunt necesare” – a menţionat specialistul principal „Novoteca” Lidia Culicovschi.
 
„Evenimentul este foarte important pentru noi deoarece această temă este interesantă şi utilă pentru orice membru a societăţii noastre. Este o prioritate foarte mare, ce ne-a oferit-o UNIBANK. Suntem recunoscători acestei bănci pentru că a organizat un astfel de seminar” a menţionat vice-directorul programului „Novoteca” Gina Groteliuşen.
 
BC “UNIBANK” S.A. este dispusă să continue organizarea diferitor evenimente pentru educarea financiară a populaţiei în cadrul proiectului Edufin.