UNIBANK

  •  
  •  

UNIBANK a prezentat noul proiect de educaţie financiară

Data: 
30 Iunie, 2014 - 17:08
 
În cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Plăţi de la Banca Naţională a Moldovei UNIBANK a prezentat noul său proiect Edufin, care este orientat spre ridicarea nivelului de educaţie financiară a populaţiei.
 
„În practica noastră sunt clienţi care întâmpină dificultăţi la alegerea unui produs sau altul, când au să aleagă un credit sau să depună un depozit. Toate acestea sunt din lipsă de informaţie. Tocmai de asta am lansat site-ul edufin.md, unde oricine poate intra în prealabil să se informeze ca ulterior să poată lua o decizie corectă” – a menţionat şeful secţiei marketing şi publicitate BC “UNIBANK” S.A. Alexandra Sidorenco.
 
Site-ul conţine informaţii utile în ceea ce priveşte administrarea banilor, efectuarea cumpărăturilor online, credite, ipotecă şi carduri bancare. Totodată, informaţiile pot ajuta la economisirea şi calcularea corectă a bugetului. Site-ul oferă posibilitatea de efectuare a calculelor reale la efectuarea anumitor operaţiuni financiare.
 
Cele mai utile şi practice instrumente ale site-ului – sunt calculatoarele. Cu ajutorul lor utilizatorii îşi pot analiza obiectiv situaţia financiară. Aceasta le permite să-şi facă planuri pentru viitor. Fiecare utilizator îşi poate calcula veniturile şi cheltuielile pentru a analiza situaţia sa financiară. De asemenea, aici se pot simula situaţii de credit sau de depozit. Este foarte simplu şi accesibil – a menţionat Alexandra Sidorenco.
 
La şedinţă BC “UNIBANK” S.A. a prezentat şi un model de manual pentru cursuri facultative de educaţie financiară în şcoli şi licee. Acesta este scris într-o manieră simplă dar educativă, cu benzi desenate şi formule accesibile pentru copii.
 
Sperăm ca iniţiativa noastră să fie susţinută de toate instituţiile publice vizate, dar mai cu seamă să fie cu adevărat utilă locuitorilor întregii ţări – spus spre final şeful secţiei marketing şi publicitate BC “UNIBANK” S.A.