UNIBANK

  •  
  •  

Serviciul POS-terminal. O decizie efectivă pentru un business de succes!

Data: 
24 Aprilie, 2014 - 17:50
 
Apariția cardurilor de plată în sistemul bancar a început cu faptul că un angajat de la banca naţională din New-York John S. Bighins în anul 1946 a elaborat o versiune originală de achitare a cumpărăturilor "fără numerar".
 
Esența sa a fost că vânzătorii puteau primi de la client spre achitare anumite chitanțe, care mai apoi se duceau la bancă şi le schimbau pe bani în numerar de pe contul cumpărătorului.
 
Astăzi cumpărătorul pentru a se achita fără numerar nu mai are necesitate să lase chitanţe, e suficient să dispună de un card de plată.
 
Cardul bancar modern este un instrument de plată utilizat de un număr mare de persoane din ţara noastră, conform statisticilor, la finele anului 2013 în Moldova numărul total de carduri aflate în circulaţie a constituit peste 1 mln. 150 mii carduri.
 
Nu e de mirare că pe zi ce trece tot mai multe puncte comerciale locale îşi instalează POS-terminale.
Un avantaj important al POS-terminalului este faptul că, conform multiplelor cercetări, cumpărătorii care folosesc cardul pentru a se achita, de obicei cheltuiesc mai mult. Deoarece să cheltuieşti bani prin virament e mai simplu decât banii în numerar, deoarece nu simţi procesul dispariţiei lor.
 
Ce beneficii mai puteţi obţine la instalarea POS-terminalului?
Şi alte informaţii găsiţi pe pagina www.unibank.md/ru/pos-terminal