UNIBANK

  •  
  •  

Prezentarea primului card contactless PayPass în Moldova

Data: 
6 Decembrie, 2013 - 17:23
 
 
Pe data de 5 decembrie 2013 BC “UNIBANK” S.A. a organizat prezentarea primului card contactless în Moldova.
 
La prezentare au fost prezenţi directori de companii şi reţele de magazine, benzinării, farmacii, restaurante fast-food, cafenele, etc.
Paralel cu informaţia despre ce reprezintă MasterCard PayPass, invitaţii chiar de la intrare au putut testat tehnologia contactless, care deocamdată este unică pentru piaţa bancară a Moldovei.
 
Tuturor invitaţilor în ajunul evenimentului li s-a transmis carduri MasterCard PayPass cu un fluturaş stilizat pe ea.
La intrare fiecare invitat atingea cardul de un terminal, automat se înregistrau la prezentare şi pe un ecran apărea un mesaj de salut.
 
În sala de conferinţe invitaţii au fost familiarizaţi cu tehnologia contactless PayPass şi cum aceasta funcţionează, de asemenea li s-a propus personal să testeze tehnologia, să facă cumpărături şi să se achite prin cardurile contactless primite anterior.
 
În sala vecină a fost organizată o zonă comercială, unde invitaţii puteau cumpăra suvenire, de la salonul Moldeco, cărţi de la editura Litera, rechizite de birou de la magazinul Papermax, flori de la Uniflora, ciocolată de la Chocoland, cafea de la Tucano Coffee, de asemenea diferite coctailuri de la Touch Cafe.
 
Un loc aparte în această sală l-a ocupat autobuzul improvizat, unde era instalat un terminal de plată la care era validat tichetul de transport. Invitaţii au putut testa, cum funcţionează sistemul electronic de achitare a transportului public – achitând cu cardul în autobuzul improvizat, fiecare pasager primea un bilet, pe care era indicat itinerarul, timpul, costul transportului, de asemenea şi un număr unic a biletului.
 
Posibilităţi unice MasterCard PayPass:
• Procesul de plată durează doar câteva secunde. Clientul pentru a face cumpărături trebuie doar să atingă cardul de terminal şi în câteva clipe cumpărătura va fi achitată.
• Clientul în întregime controlează procesul de achitare, fiindcă cardul în permanenţă se află la el în mână.
• Deţinătorului de MasterCard PayPass nu-i neapărat să poarte după sine cardul, deoarece pentru comoditate microprocesorul poate fi încorporat într-un oarecare obiect – telefon mobil, breloc auto, ceas, etc.
 
Companiilor comerciale MasterCard PayPass le permite deservirea rapidă a clienţilor şi evitarea formării cozilor la casierii.